The UvA-LINKER will give you a range of other options to find the full text of a publication (including a direct link to the full-text if it is located on another database on the internet).
De UvA-LINKER biedt mogelijkheden om een publicatie elders te vinden (inclusief een directe link naar de publicatie online als deze beschikbaar is in een database op het internet).

Search results

Record: oai:ARNO:411681

AuthorL. Jiang
TitleInsights into passive ultrasonic irrigation
PromotorP.R. Wesselink
Co-promotorsL.W.M. van der Sluis, A.M. Versluis, D. Deng
Date4-4-2012
Year2012
Pages116
ISBN978-94-6191-224-4
FacultyACTA
Keywordsultrasonic irrigation; endodontic disinfection; root canal debridement
AbstractHet doel van een wortelkanaalbehandeling is de verwijdering van zogenoemd dentine debris (zoals tandbeenresten en bacteriƫn) uit het wortelkanaal. Hierbij is de totale verwijdering van bacteriƫn een absolute voorwaarde voor een succesvolle wortelkanaalbehandeling . Ultrasone irrigatie van het wortelkanaal kan tot een hoger slaagpercentage leiden omdat daarmee een volledige verwijdering van micro-organismen binnen handbereik komt. Leimeng Jiang bekeek verschillende aspecten van ultrasone irrigatie om het mechanisme beter te begrijpen en de techniek te verbeteren. Ze onderzocht onder meer de invloed van de oscillatierichting van een ultrasoon-geactiveerde vijl en bestudeerde het effect van gepulseerd ultrageluid, van de positie van de vijl en van de kromming van het wortelkanaal op de effectiviteit van de ultrasoon geactiveerde irrigatie. Jiang doet aanbevelingen om dentine debris met behulp van ultrasone irrigatie effectiever te verwijderen.
LanguageEnglish
Document typeDissertation
Download
Document finderUvA-Linker