The UvA-LINKER will give you a range of other options to find the full text of a publication (including a direct link to the full-text if it is located on another database on the internet).
De UvA-LINKER biedt mogelijkheden om een publicatie elders te vinden (inclusief een directe link naar de publicatie online als deze beschikbaar is in een database op het internet).

Search results

Record: oai:ARNO:377102

AuthorH. Honing
TitleDe ongeletterde luisteraar: Over muziekcognitie, muzikaliteit en methodologie
PublisherKoninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)
PlaceAmsterdam
Year2010
Pages26
ISBN9789069846187
Title seriesOratiereeks / Faculteit der Geesteswetenschappen ; 374
FacultyFaculty of Science
Institute/dept.FNWI: Institute for Logic, Language and Computation (ILLC)
AbstractAl sinds onze babytijd hebben wij, mensen, een grote perceptuele gevoeligheid voor zowel de melodische, ritmische als dynamische aspecten van spraak en muziek. Het gaat, voor zover we nu weten, om een uniek menselijke aanleg voor het waarnemen, interpreteren en waarderen van muziek, nog voordat er een woord gesproken of zelfs maar bedacht is. Het is het preverbale en preletter stadium waar het muzikale luisteren vol van is.
De oratie van Henkjan Honing, uitgesproken op 1 december 2010 bij zijn inauguratie tot bijzonder hoogleraar muziekcognitie aan de Universiteit van Amsterdam, is een ode aan de in ons allen huizende 'ongeletterde luisteraar'.
Document typeInaugural lecture
Download
Document finderUvA-Linker