The UvA-LINKER will give you a range of other options to find the full text of a publication (including a direct link to the full-text if it is located on another database on the internet).
De UvA-LINKER biedt mogelijkheden om een publicatie elders te vinden (inclusief een directe link naar de publicatie online als deze beschikbaar is in een database op het internet).

Search results

Record: oai:ARNO:341749

AuthorD. Ikegami
TitleGames in set theory and logic
PromotorsB. Löwe, J. Väänänen
Co-promotorR.-D. Schindler
Date01-06-2010
PublisherInstitute for Logic, Language and Computation
PlaceAmsterdam
Year2010
Pagesxiv, 150
ISBN90-5776-208-6
FacultyFaculty of Science
Institute/dept.FNWI: Institute for Logic, Language and Computation (ILLC)
AbstractIn dit proefschrift komen verscheidene soorten oneindige spelen en daaraan verwante onderwerpen in de verzamelingentheorie en mathematische logica aan bod. Het meest interessante dat aan de orde komt is het verband tussen wat Gale-Stewart spelen en Blackwell spelen heten.
Gale-Stewart en Blackwell spelen zijn oneindige spelen die respectievelijk schaak en steen, papier, schaar generaliseren. Over schaak kan men een stelling bewijzen dat een van de twee spelers een strategie heeft om af te dwingen dat die speler wint of dat het gelijk spel wordt. Het gedetermineerdheidsaxioma (AD, van het Engels"Axiom of
Determinacy") is de bewering dat dit geldt voor alle Gale-Stewart spelen. In steen, papier, schaar kan men winst of gelijk spel niet afdwingen, maar er is wel een optimale strategie voor een van de spelers die de kans op winst maximaliseert: speel elke mogelijkheid met kans 1/3. Het axioma van Blackwell getermineerdheid (Bl-AD) stelt dat in elk Blackwell spel één der spelers zo een optimale strategie heeft. In dit proefschrift leggen we een verband tussen het reële gedermineerdheidsaxioma (AD_R) en het axioma van reële Blackwell gedetermineerdheid (Bl-AD_R), die AD respectievelijk Bl-AD uitbreiden.
We bewijzen dat veel gevolgen van AD_R te bewijzen zijn uit Bl-AD_R en suggereren een veelbelovend scenario voor het bewijzen van hun equivalentie, wat een gedeeltelijk antwoord is naar de vraag of AD en Bl-AD equivalent zijn.
LanguageEnglish
NoteILLC dissertation series DS-2010-04
Document typeDissertation
Download
Document finderUvA-Linker