The UvA-LINKER will give you a range of other options to find the full text of a publication (including a direct link to the full-text if it is located on another database on the internet).
De UvA-LINKER biedt mogelijkheden om een publicatie elders te vinden (inclusief een directe link naar de publicatie online als deze beschikbaar is in een database op het internet).

Zoekresultaten

Zoekopdracht: faculteit: "FNWI" en publicatiejaar: "2012"

AuteurF. Bedani
TitelModes of operation and parameter selection in on-line comprehensive two-dimensional liquid chromatography
PromotorJ.G.M. Janssen
Co-promotorW.Th. Kok
Datum08-06-2012
Jaar2012
Pagina'sviii, 124
FaculteitFaculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica
Instituut/afd.FNWI: Van 't Hoff Institute for Molecular Sciences (HIMS)
SamenvattingVloeistofchromatografie (LC) is één van de meest gebruikte analytische scheidingstechnieken in moderne laboratoria. Onderzoek op het gebied van de LC richt zich op het verkrijgen van de benodigde scheiding in een zo kort mogelijke analysetijd. Recente succesvolle ontwikkelingen op dit gebied omvatten het gebruik van hoge temperaturen, (ultra-)hoge drukken en nieuwe scheidingsmaterialen. Voor complexe monsters zijn zelfs deze verbeteringen niet voldoende voor het verkrijgen van het vereiste scheidend vermogen. Filippo Bedani werkte aan een verbeterde vorm van LC: de tweedimensionale (2D-)LC-techniek. In 2D-LC wordt het gehele monster onderworpen aan twee scheidingsstappen met andere scheidingskarakteristieken. Optimalisatie van 2D-LC-methoden is echter complex door het grote aantal parameters dat een rol speelt. Bedani richtte zich op nieuwe manieren voor de koppeling van twee LC-dimensies, en op strategieën voor parameterselectie. Hij concludeert onder meer dat gedetailleerde methode-optimalisatie in online 2D-LC het gebruik van multi-parameter-optimalisatiestrategieën vereist.
TaalEnglish
Soort documentProefschrift
Download
Document finderUvA-Linker