The UvA-LINKER will give you a range of other options to find the full text of a publication (including a direct link to the full-text if it is located on another database on the internet).
De UvA-LINKER biedt mogelijkheden om een publicatie elders te vinden (inclusief een directe link naar de publicatie online als deze beschikbaar is in een database op het internet).

Zoekresultaten

Zoekopdracht: faculteit: "FNWI" en publicatiejaar: "2012"

AuteurM. Aytouna
TitelDroplet dynamics
PromotorD. Bonn
Datum14-3-2012
Jaar2012
ISBN9789461912183
FaculteitFaculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica
Instituut/afd.FNWI: Institute of Physics (IOP)
SamenvattingMounir Aytouna deed met behulp van een snelle camera onderzoek naar de dynamica van druppels van complexe vloeistoffen, in het bijzonder verschillende Newtonse vloeistoffen (water, oplossingen van oppervlakte-actieve stoffen, glycerol en siliconenolie) en niet-Newtonse vloeistoffen (polymeeroplossingen, emulsies). De experimenten die Aytouna uitvoerde, hebben betrekking op de dynamiek van de druppelvorming en de impact van waterige druppels op hydrofobe oppervlakken. Hij keek onder andere naar de druppelvorming van een visco-plastisch materiaal (emulsie) en naar de druppelvorming van een ‘shear thinning’ materiaal (Xanthaanoplossingen). Aytouna laat zien dat noch de elasticiteit noch de shear thinning de dynamiek verandert: de niet-Newtoniaanse vloeistoffen zijn moeilijk te onderscheiden van hun Newtoniaanse tegenhangers.
TaalEnglish
Soort documentProefschrift
Document finderUvA-Linker