The UvA-LINKER will give you a range of other options to find the full text of a publication (including a direct link to the full-text if it is located on another database on the internet).
De UvA-LINKER biedt mogelijkheden om een publicatie elders te vinden (inclusief een directe link naar de publicatie online als deze beschikbaar is in een database op het internet).

Zoekresultaten

Zoekopdracht: faculteit: "FNWI" en publicatiejaar: "2010"

AuteurP. Bodis
TitelStructure and dynamics of complex hydrogen-bonded systems
PromotorW.J. Buma
Co-promotorS. Woutersen
Datum08-06-2010
Jaar2010
Pagina's150
ISBN9789057762093
FaculteitFaculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica
Instituut/afd.FNWI: Van 't Hoff Institute for Molecular Sciences (HIMS)
SamenvattingWaterstofbruggen zorgen ervoor dat water een vloeistof is en bepalen de structuur van DNA. Pavol Bodi beschrijft de structurele dynamica van twee soorten waterstofgebrugde systemen: rotaxanen en vloeibaar water. Zijn resultaten impliceren onder meer dat moleculaire machines gebaseerd op rotaxanen beter beschouwd kunnen worden als opgebouwd uit elastiekjes dan als ‘moleculaire meccano'. Daarnaast keek Bodi naar het vibrationele relaxatiemechanisme van de buigvibratie van water die ondanks veel onderzoek tot op heden nog niet goed bekend was. Hij onderzocht de concentratie- en de temperatuurafhankelijkheid van de water buig relaxatiesnelheid. Deze snelheid blijkt te verhogen bij hogere concentraties en neemt af bij hogere temperaturen.
TaalEnglish
Soort documentProefschrift
Download
Document finderUvA-Linker