The UvA-LINKER will give you a range of other options to find the full text of a publication (including a direct link to the full-text if it is located on another database on the internet).
De UvA-LINKER biedt mogelijkheden om een publicatie elders te vinden (inclusief een directe link naar de publicatie online als deze beschikbaar is in een database op het internet).

Zoekresultaten

Zoekopdracht: faculteit: "FNWI" en publicatiejaar: "2010"

AuteurA.K. Amin
TitelUnderstanding and supporting information seeking tasks across multiple sources
PromotorL. Hardman
Co-promotorJ. van Ossenbruggen
Datum08-12-2010
Jaar2010
Pagina's140
FaculteitFaculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica
Instituut/afd.FNWI: Informatics Institute (II)
SamenvattingDoor de explosie van informatie op het web gebruiken meer mensen dan ooit online-zoekapplicaties om antwoorden te vinden in stapels digitale documenten. Door deze ontwikkeling wordt onderzoek naar zoekgedrag en naar hoe mensen gebruikmaken van zoekapplicaties steeds belangrijker. Alia Amin onderzocht zoektaken in meerdere bronnen, zoals het internet, databases en digitale bibliotheken, alsmede de invloed van verschillende typen gebruikers en domeinen op zoekgedrag. Het onderzoek biedt inzicht in de zoektaken van verschillenden typen gebruikers en domeinen. Amin bestudeerde het zoekgedrag van domeindeskundigen in het cultureel erfgoed en het zoekgedrag van onervaren gebruikers op het gebied van mobiel zoeken. Daarnaast verrichtte zij onderzoek naar het ontwerpproces en evaluatie van nieuwe, innovatieve interfaces om specifieke zoektaken te ondersteunen. De resultaten uit het onderzoek bieden een aantal wegwijzers voor toekomstig onderzoek in dit multidisciplinaire veld. Amin identificeerde eisen om complexe zoektaken in meerdere bronnen te ondersteunen. Bovendien ontwikkelde ze een aantal applicaties als voorbeeld. Deze applicaties kunnen dienen als inspiratie voor zowel de Semantic Web-gemeenschap als de Human Computer Interaction-gemeenschap. Amin verrichtte haar onderzoek aan het Centrum Wiskunde & Informatica in Amsterdam.
TaalEnglish
OpmerkingenSIKS dissertation series no. 2010-51
Soort documentProefschrift
Download
Document finderUvA-Linker