The UvA-LINKER will give you a range of other options to find the full text of a publication (including a direct link to the full-text if it is located on another database on the internet).
De UvA-LINKER biedt mogelijkheden om een publicatie elders te vinden (inclusief een directe link naar de publicatie online als deze beschikbaar is in een database op het internet).

Zoekresultaten

Zoekopdracht: faculteit: "FMG" en publicatiejaar: "2010"

AuteurT.A. Antonenko
TitelStimulating intercultural intellectual capabilities in intercultural communication: testing an innovative course design
PromotorG.C.W. Rijlaarsdam
Co-promotorL. Sercu
Datum23-11-2010
Jaar2010
Pagina'svii, 215
ISBN978-90-9025871-3
FaculteitFaculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen
Instituut/afd.FMG: Research Institute Child Development and Education (CDE)
SamenvattingTatiana Berden-Antonenko ontwikkelde, testte en implementeerde een nieuw vak Interculturele Communicatie (IC), dat zowel intra- als interpersoonlijke groei van studenten in interculturele intellectuele capaciteiten (IIC) stimuleert. Hiermee deed zij een poging een gat te vullen in de praktijk van het doceren van IC door de nadruk te leggen op het stimuleren van zowel interculturele communicatieve competenties (ICC) als intellectuele capaciteiten. Het vak heeft als doel studenten te stimuleren echte interculturele communicatoren te worden, die klaar zijn voor de globaliserende en internationaliserende wereld. Berden-Antonenko valideerde ten eerste het ontwerp van het vak door te controleren en te bevestigen dat het ontwerp in lijn is met het theoretische model waar de vak-ontwikkelparameters en vak-ontwikkelspecificaties uit voortvloeien en waarin het ontwerp ingebed is. Ten tweede heeft ze de gekozen meetinstrumenten gevalideerd; instrumenten die groei van intrapersoonlijke IIC, interpersoonlijke IIC, kritisch denken en zelfreflectie meten. Berden-Antonenko toonde aan dat - gebaseerd op een gevalideerd ontwerp van het vak en gebruikmakend van de gevalideerde meetinstrumenten - het ontwikkelde vak IC dat in het Russische Tomsk is gegeven, een statistisch significante en grote stijging van de niveaus van IIC, kritisch denken en zelfreflectie bij de studenten teweeg bracht.
TaalEnglish
Soort documentProefschrift
Download
Document finderUvA-Linker