The UvA-LINKER will give you a range of other options to find the full text of a publication (including a direct link to the full-text if it is located on another database on the internet).
De UvA-LINKER biedt mogelijkheden om een publicatie elders te vinden (inclusief een directe link naar de publicatie online als deze beschikbaar is in een database op het internet).

Zoekresultaten

Zoekopdracht: faculteit: "FMG" en publicatiejaar: "2009"

AuteurC.W.M. Dedding
TitelDelen in macht en onmacht : kindparticipatie in de (alledaagse) diabeteszorg
PromotorA.P. Hardon
Co-promotorR. Reis
Datum30-09-2009
Jaar2009
Pagina's293
FaculteitFaculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen
Basisclassificatie-
SamenvattingDelen in macht en onmacht biedt inzicht in het alledaagse leven van kinderen met diabetes en in de machts- en afhankelijkheidsrelaties tussen kinderen, ouders en behandelaars. Het kernargument is dat kinderen deel uitmaken van praktijken, ook van die praktijken waarin hun perspectieven, kennis en ervaring niet actief worden verwelkomd en (h)erkend. Mede door kinderen met diabetes in het onderzoek zelf te betrekken is diepgaand inzicht verkregen in: de leefwereld en competenties van kinderen, de mate waarin kinderen en volwassenen met elkaar kunnen samenwerken en wat een goede samenwerking in de diabeteszorg in de weg staat. Bovendien heeft het participatieve traject de meerwaarde van kindparticipatie zichtbaar gemaakt voor de diabeteszorg en voor gezondheidsvoorlichting aan kinderen.
TaalNederlands
Soort documentProefschrift
Download
Document finderUvA-Linker