The UvA-LINKER will give you a range of other options to find the full text of a publication (including a direct link to the full-text if it is located on another database on the internet).
De UvA-LINKER biedt mogelijkheden om een publicatie elders te vinden (inclusief een directe link naar de publicatie online als deze beschikbaar is in een database op het internet).

Zoekresultaten

Zoekopdracht: faculteit: "FMG" en publicatiejaar: "1999"

AuteursC. de Bode, J. Bom
TitelNiet meer op slot! Het doorbreken van impasses bij jongeren met een verstandelijke handicap
PromotorsA.T.G. van Gennep, P.A. de Ruyter
Datum25-05-1999
Jaar1999
Pagina's464
FaculteitFaculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen
Samenvatting'Saskia bijt zichzelf tot bloedens toe en slaat anderen. Zij is vaak agressief. Saskia is een vijftienjarige puber met een verstandelijke handicap. Zij is opgenomen in een instituut voor langdurige behandeling en begeleiding. De moeder van Saskia is radeloos en bang. Zij durft haar dochter in de Weekenden niet meer thuis te hebben. Behandelaars en begeleiders kunnen het zelfverwondende en agressieve gedrag van Saskia niet meer stoppen en moeten teruggrijpen op vrijheidsbeperkende maatregelen.' Hulpverleners die werken met kinderen met een verstandelijke handicap worden dagelijks geconfronteerd met dit soort schrijnende situaties. Het zijn situaties waarin alle betrokkenen het gevoel hebben: "We kunnen niet verder, we zitten muurvast". Er ontstaat een impasse. Cor de Bode en Hans Bom ontwikkelden een behandelmethode waarmee het mogelijk is deze impasse te doorbreken. De methode bestaat uit een combinatiebehandeling van individu-gerichte orthopedagogie en een specifieke systeemtherapeutische benadering. Het boek begint met een uitgebreide beschrijving van de behandelingsmethodiek. Het zwaartepunt ligt echter op het daadwerkelijke behandelproces. Twaalf cases worden uitgebreid beschreven. Tot slot wordt de relatie aangetoond tussen het aanvangsprobleem, de toegepaste behandeling en het uiteindelijke resultaat.
TaalNederlands
OpmerkingenHandelseditie: Van Gorcum (Assen), ISBN 9023234634.
Soort documentProefschrift
Download
Document finderUvA-Linker