The UvA-LINKER will give you a range of other options to find the full text of a publication (including a direct link to the full-text if it is located on another database on the internet).
De UvA-LINKER biedt mogelijkheden om een publicatie elders te vinden (inclusief een directe link naar de publicatie online als deze beschikbaar is in een database op het internet).

Zoekresultaten

Zoekopdracht: faculteit: "FMG" en publicatiejaar: "1999"

AuteurW.L.E. Aarts
TitelDe status van soberheid: Een onderzoek naar status en milieuvriendelijke zelfbeperking
PromotorJ. Goudsblom
Datum10-09-1999
Jaar1999
Pagina's294
FaculteitFaculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen
SamenvattingHoge sociale status is in de regel verbonden met een hoog consumptiepeil, maar er zijn ook uitzonderingen mogelijk. Hoge status kan samengaan met vrijwillige consumptiebeperking omwille van het milieu. Matigen hoger opgeleiden sterker dan hun minder hoog opgeleide inkomensgenoten het gebruik van de auto en elektrische apparaten? Zijn zij terughoudender in het reizen per vliegtuig? En, algemener, kan zelf-opgelegde terughoudendheid in consumptie prestigieus worden waardoor meer mensen dit gedrag gaan navolgen? De antwoorden op deze vragen worden verkend met sociaal-wetenschappelijke literatuur en een gevalstudie over de verbreiding van het niet-roken alsook met interviews, enquêteresultaten en andere statistische gegevens over enkele milieurelevant geachte vormen van consumptie.
TaalNederlands
Soort documentProefschrift
Download
Document finderUvA-Linker