The UvA-LINKER will give you a range of other options to find the full text of a publication (including a direct link to the full-text if it is located on another database on the internet).
De UvA-LINKER biedt mogelijkheden om een publicatie elders te vinden (inclusief een directe link naar de publicatie online als deze beschikbaar is in een database op het internet).

Zoekresultaten

Zoekopdracht: faculteit: "FMG" en publicatiejaar: "1993"

AuteurM. Bussemaker
TitelBetwiste zelfstandigheid: individualisering, sekse en verzorgingsstaat
PromotorC.J.M. Schuyt
Datum12-11-1993
UitgeverSUA
PlaatsAmsterdam
Jaar1993
Pagina's347
ISBN9062222609
FaculteitFaculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen
Trefwoordenindividualisering; verzorgingsstaat; vrouwenemancipatie; seksen; ABW; kinderopvang; Nederland; 1960-1990
Basisclassificatie71.80 sociale politiek: algemeen; 71.41 sociale veranderingen (sociologie)
SamenvattingAls wordt geconstateerd dat in Nederland sinds 1960 de gezinsgrootte is afgenomen, de opvattingen over zedelijkheid en normbesef danig zijn verschoven en de arbeidsparticipatie van vrouwen is toegenomen, verklaart men dit meestal met één woord: individualisering. Deze publicatie verschaft helderheid over het omstreden en zelden zorgvuldig omschreven concept individualisme. Bussemaker analyseert debatten over individualisering binnen het Nederlandse liberalisme, confessionalisme, socialisme en feminisme vanaf eind vorige eeuw. Ze plaatst individualisering tegen de achtergrond van toenemende welvaart en de structuur van de Nederlandse verzorgingsstaat, met name de verhouding tussen gezin en staat en taken van vrouwen en mannen. Van twee sociale voorzieningen, de Algemene Bijstandswet en de kinderopvang, neemt Bussemaker de verschuivingen in politieke argumentaties onder de loep. Bussemaker pleit voor een vorm van individualisme die recht doet aan veranderde verhoudingen tussen de seksen en die past bij de hedendaagse verzorgingsstaat.
TaalNederlands
OpmerkingenAuteursnaam op de omslag: Jet Bussemaker.
Bij dezelfde uitgever ook verschenen als handelseditie (ISBN 9062222595).
Soort documentProefschrift
Download
Document finderUvA-Linker