The UvA-LINKER will give you a range of other options to find the full text of a publication (including a direct link to the full-text if it is located on another database on the internet).
De UvA-LINKER biedt mogelijkheden om een publicatie elders te vinden (inclusief een directe link naar de publicatie online als deze beschikbaar is in een database op het internet).

Zoekresultaten

Zoekopdracht: faculteit: "FGw" en publicatiejaar: "2012"

AuteurR.G. Allen
TitelParatext, serialisation and authorship in Victorian England
PromotorC.P. Lindner
Co-promotorJ. Goggin
Datum27-04-2012
Jaar2012
Pagina's229
FaculteitFaculteit der Geesteswetenschappen
Instituut/afd.FGw: Instituut voor Cultuur en Geschiedenis (ICG)
SamenvattingRobert Allen deed onderzoek naar de materiële eigenschappen en paratekstuele elementen in de representatie van auteurschap. Hij analyseert hiertoe Victoriaanse paratekstuele elementen - zoals pseudoniemen, titels, titelplaten, illustraties, auteursportretten, voor- en nawoorden, en andere teksten gericht aan de lezer - in het werk van Charles Dickens en William Thackeray. Allen gebruikt deze vormen van paratekst in een kritische herevaluatie van het concept author function van de Franse filosoof Michel Foucault en van de ideeën over paratekst van de Franse literatuurwetenschapper Gérard Genette. Hiermee laat Allen zien dat deze concepten pas productief kunnen worden ingezet bij het bestuderen van Victoriaanse feuilletons en romans met een meer historische focus. Hij onderzoekt de financiële structuren en industrieelkapitalistische krachten die de productie van literaire handelswaren in Victoriaans Engeland voortdreven om zo te verklaren hoe Dickens en Thackeray paratekst gebruikten om hun werk in de markt te positioneren.
TaalEnglish
Soort documentProefschrift
Download
Document finderUvA-Linker