The UvA-LINKER will give you a range of other options to find the full text of a publication (including a direct link to the full-text if it is located on another database on the internet).
De UvA-LINKER biedt mogelijkheden om een publicatie elders te vinden (inclusief een directe link naar de publicatie online als deze beschikbaar is in een database op het internet).

Zoekresultaten

Zoekopdracht: faculteit: "FGw" en publicatiejaar: "2011"

AuteurH.J.M. van Baar
TitelThe European Roma: minority representation, memory, and the limits of transnational governmentality
PromotorG.E.E. Verstraete
Co-promotorJ. Neubauer
Datum23-11-2011
Jaar2011
Pagina'sxvi, 400
ISBN9789491098215
FaculteitFaculteit der Geesteswetenschappen
Instituut/afd.FGw: Amsterdam School for Cultural Analysis (ASCA)
SamenvattingIn The European Roma analyseert Huub van Baar de situatie van de Roma in het kader van de ingrijpende sociaaleconomische en politieke veranderingen die sinds 1989 in Europa hebben plaatsgevonden. De val van het communisme, de uitbreiding van de EU, neoliberalisme en de opleving van nationalisme hebben voor de Roma ambivalent uitgepakt. Enerzijds zijn zij met massawerkloosheid, armoede, discriminatie en geweld geconfronteerd. Anderzijds is er een Roma burgerbeweging opgekomen en zijn er grootschalige programma’s opgezet met als doel de situatie van de Roma te verbeteren. Van Baar analyseert deze ontwikkelingen vanuit het perspectief van de verandering van bestuur in Europa en de ‘Europeanisering van de Roma representatie’. Hoe kunnen we begrijpen dat de Roma—die in de Europese geschiedenis meestal als een niet-Europese minderheid werden gezien—nu worden beschouwd als dé Europese minderheid bij uitstek waarvoor een Europees beleid moet worden gevoerd? Van Baar combineert inzichten uit de sociologie met die uit cultuurwetenschappen om de onderlinge samenhang te onderzoeken tussen hoe we ons Europa en de Roma voorstellen. Van Baars proefschrift is het eerste kritische onderzoek naar de interactie tussen nieuwe vormen van bestuur in Europa en de Europeanisering van de Roma. Door de representatie en zelfrepresentatie van Europa en de Roma in hun samenhang te analyseren, werpt hij nieuw licht op minderhedenbeleid en transnationale vormen van activisme in Europa.
TaalEnglish
Soort documentProefschrift
Download
Document finderUvA-Linker