The UvA-LINKER will give you a range of other options to find the full text of a publication (including a direct link to the full-text if it is located on another database on the internet).
De UvA-LINKER biedt mogelijkheden om een publicatie elders te vinden (inclusief een directe link naar de publicatie online als deze beschikbaar is in een database op het internet).

Zoekresultaten

Zoekopdracht: faculteit: "FGw" en publicatiejaar: "2011"

AuteurV.E.M. Demoed
Titel‘Wie van gevaar houdt, moet dat met de dood bekopen’: De opiniërende strategieën van de toneelschrijver Gulielmus Gnapheus (1493-1568)
PromotorJ. Bloemendal
Datum20-01-2011
UitgeverEigen Beheer
Jaar2011
Pagina's9, ii, 307
FaculteitFaculteit der Geesteswetenschappen
Instituut/afd.FGw: Instituut voor Cultuur en Geschiedenis (ICG)
TrefwoordenGnapheus; neolatijn; reformatie; toneelstukken/theater; Acolastus; Morosophus; Hypocrisis
SamenvattingDe toneelstukken van Gulielmus Gnapheus Hagiensis (ofwel Willem de Volder uit Den Haag, 1493-1568) raken gevoelige kwesties en sluiten aan bij breedgevoerde en langlopende discussies. Het effect van Gnapheus' reformatorische boodschap op toeschouwers en lezers en de manier waarop Gnapheus dit probeert te versterken, vormen de kern van dit proefschrift. Zijwegen die bewandeld worden zijn onder meer de grote invloed van het Nederlandstalige toneel van de rederijkers op Gnapheus' Latijnse komedies.
TaalNederlands
Soort documentProefschrift
Download
Document finderUvA-Linker