The UvA-LINKER will give you a range of other options to find the full text of a publication (including a direct link to the full-text if it is located on another database on the internet).
De UvA-LINKER biedt mogelijkheden om een publicatie elders te vinden (inclusief een directe link naar de publicatie online als deze beschikbaar is in een database op het internet).

Zoekresultaten

Zoekopdracht: faculteit: "FGw" en publicatiejaar: "2011"

AuteurH.E. Almas
TitelCapitalizing Istanbul: reading Orhan Pamuk’s literary cityscape
PromotorM.D. Rosello
Datum22-9-2011
Jaar2011
Pagina'sVI, 184
FaculteitFaculteit der Geesteswetenschappen
Instituut/afd.FGw: Amsterdam School for Cultural Analysis (ASCA)
SamenvattingHacer Esra Almas deed onderzoek naar de band tussen het stadsschap van Istanbul en literair kapitaal aan de hand van het werk van de Turkse schrijver Orhan Pamuk. De grootste stad van Turkije is tevens een van de grootste steden ter wereld, en representeert zowel de globalistische aspiraties als het erfgoed van Turkije. Het globale beeld van Istanbul resoneert in zekere mate in het werk en de carrière van Orhan Pamuk. Pamuk is voor het voetlicht getreden met zijn politieke en gepolitiseerde overtuigingen, specifiek met betrekking tot de Turkse culturele identiteit en de Turkse politiek. Het hoogtepunt van zijn carrière was zijn Nobelprijs voor de Literatuur in 2006. Dit was een van de eerste prijzen die specifiek aandacht schonk aan Pamuks literaire stadsschap, en die een wederzijds voedende relatie veronderstelde tussen Pamuk en Istanbul. Met Pamuks literaire stadsschap als brandpunt gaat Almas in op de invloed van Istanbul op de imaginaire oost-west-scheiding. Zij stelt dat in de werken van Pamuk het spanningsveld tussen de zogenaamde tegengestelden een productieve kracht wordt om te interveniëren in het beeld van de stad, de binairen die ermee geassocieerd zijn, en de tussenruimten te articuleren.
TaalEnglish
Soort documentProefschrift
Download
Document finderUvA-Linker