The UvA-LINKER will give you a range of other options to find the full text of a publication (including a direct link to the full-text if it is located on another database on the internet).
De UvA-LINKER biedt mogelijkheden om een publicatie elders te vinden (inclusief een directe link naar de publicatie online als deze beschikbaar is in een database op het internet).

Zoekresultaten

Zoekopdracht: faculteit: "FEB" en publicatiejaar: "2012"

AuteurT.P. Erdmann
TitelStatistical evaluation of binary measurement systems
PromotorJ. de Mast
Datum21-11-2012
Jaar2012
Pagina'svi, 114
ISBN978-94-6108-354-8
FaculteitFaculteit Economie en Bedrijfskunde
Instituut/afd.FEB: Amsterdam School of Economics Research Institute (ASE-RI)
SamenvattingHet ontwerpen van meetsysteemanalyse-studies voor binaire metingen wordt eenvoudiger naargelang er een beter begrip is van de te meten grootheid en deze beter operationeel gedefinieerd is. Ook de analyse en interpretatie van de resultaten worden dan betrouwbaarder. Tashi Erdmann vergeleek en onderzocht methoden voor binaire meetsysteemanalyse (MSA) om inzicht te krijgen in hun effectiviteit. Daarbij geeft hij praktische richtlijnen voor het gebruik van verschillende methoden. Een binaire meting classificeert objecten in twee categorieƫn met het doel daarmee een empirische eigenschap van de objecten te weerspiegelen, bijvoorbeeld of iets werkt of kapot is. Binaire metingen zijn onderhevig aan meetfouten. Het experimenteel onderzoeken en evalueren van meetsystemen noemt men in de industriƫle statistiek meetsysteemanalyse. Industriestandaards voor kwaliteitsbeheersing eisen dat de betrouwbaarheid van meet- en testresultaten wordt onderzocht en beheerst. Daarnaast leidt het voorkomen van onterechte afkeur tot kostenbesparingen, en het voorkomen van onterechte goedkeur tot betrouwbaardere kwaliteit. Ook buiten de industrie is binaire MSA belangrijk, zoals in vakgebieden als geneeskunde en psychologie, waar het dan bijvoorbeeld gaat om de betrouwbaarheid van diagnostische tests.
TaalEnglish
Soort documentProefschrift
Download
Document finderUvA-Linker