The UvA-LINKER will give you a range of other options to find the full text of a publication (including a direct link to the full-text if it is located on another database on the internet).
De UvA-LINKER biedt mogelijkheden om een publicatie elders te vinden (inclusief een directe link naar de publicatie online als deze beschikbaar is in een database op het internet).

Zoekresultaten

Zoekopdracht: faculteit: "FEB" en publicatiejaar: "2010"

AuteurA.J. de Jong
TitelMarktfalen bij tussenpersonen: Onderzoek naar marktfalen in de intermediaire bedrijfstak voor financiële dienstverlening
PromotorH.A. Keuzenkamp
Co-promotorJ.G.J. Rinkes
Datum26-10-2010
UitgeverUitgeverij Paris
PlaatsZutphen
Jaar2010
Pagina's233
ISBN978-90-77320-97-6
FaculteitFaculteit Economie en Bedrijfskunde
Trefwoordentussenpersonen; financiële intermediairs; marktfalen intermediaire bedrijfstak financiële dienstverlening
SamenvattingDit proefschrift beschrijft het onderzoek dat is gedaan naar het bestaan van en het risico op marktfalen in de intermediaire bedrijfstak. De intermediaire bedrijfstak op het gebied van financiële dienstverlening, speelt een belangrijke rol in de Nederlandse samenleving. Veel consumenten vertrouwen voor hun financiële beslissingen op het advies van een intermediair (tussenpersoon) en de impact van deze beslissingen op hun welzijn en welvaart is groot. De intermediaire bedrijfstak staat, evenals andere onderdelen van de financiële sector, onder de verdenking van marktfalen. Sinds 2000 zijn veel wettelijke maatregelen genomen om de intermediaire bedrijfstak te reguleren en het risico van marktfalen te verminderen. De meest ingrijpende maatregel is de invoering, in 2006, van de Wet financiële dienstverlening (gewijzigd tot de Wet op het financieel toezicht in 2007), waarmee het intermediair onder toezicht werd geplaatst en de Autoriteit Financiële Markten (AFM), zijn intrede deed. Daarnaast staat het primaire bestaansrecht van het intermediair onder druk als gevolg van met name technologische vernieuwingen en vormen de huidige marktomstandigheden voor het intermediair een bedreiging. Om het functioneren en de werking van de intermediaire bedrijfstak te kunnen door gronden, wordt in dit proefschrift hoofdzakelijk gebruikgemaakt van de nieuwe institutionele theorie en de theorie van financiële intermediatie. Daarnaast wordt het Structuur-Gedrag-Resultaat-paradigma (SGR-paradigma) gebruikt om de markt te beschrijven en oorzaken (en de mogelijke oplossingen) van marktfalen te ontdekken. Tevens bevat het proefschrift een beschrijving van de transformatie die deze bedrijfstak doormaakt. Op basis van het onderzoek worden aanbevelingen gedaan om te komen tot betere marktwerking in de intermediaire bedrijfstak.
TaalNederlands
OpmerkingenACIS-serie dl. 3
Soort documentProefschrift
Download
Document finderUvA-Linker