The UvA-LINKER will give you a range of other options to find the full text of a publication (including a direct link to the full-text if it is located on another database on the internet).
De UvA-LINKER biedt mogelijkheden om een publicatie elders te vinden (inclusief een directe link naar de publicatie online als deze beschikbaar is in een database op het internet).

Zoekresultaten

Zoekopdracht: faculteit: "AMC-UvA" en publicatiejaar: "2011"

AuteurT.S. Aukema
TitelSurgical implications of novel PET technologies in breast cancer, lung cancer and melanoma
PromotorE.J.T. Rutgers
Co-promotorsR.A. Valdés Olmos, H.M. Klomp
Datum11-02-2011
Jaar2011
FaculteitAMC-UvA
SamenvattingFDG PET/CT is een relatief nieuwe techniek die het energieverbruik (metabolisme) van verschillende organen en weefsels van een patiënt in beeld kan brengen. Veel kwaadaardige tumoren verbruiken naar verhouding veel suiker; daardoor worden ze zichtbaar op de FDG PET/CT. Bepalend voor prognose en behandeling van een kankerpatiënt zijn de mate waarin de ziekte zich heeft verspreid door het lichaam en de aanwezigheid van afstandsmetastasen. Het is dan ook belangrijk om een patiënt voor de (chirurgische) behandeling nauwkeurig te onderzoeken. Daarnaast moet het resultaat van de behandeling die voor de operatie wordt toegepast om de tumor alvast te verkleinen, goed worden gemonitoord. Tjeerd Aukema beschrijft de rol van FDG PET/CT bij het vaststellen van het stadium van kanker en bij het bepalen van het succes van de therapie bij borstkanker, longkanker en melanoom.
TaalEnglish
Soort documentProefschrift
Document finderUvA-Linker