The UvA-LINKER will give you a range of other options to find the full text of a publication (including a direct link to the full-text if it is located on another database on the internet).
De UvA-LINKER biedt mogelijkheden om een publicatie elders te vinden (inclusief een directe link naar de publicatie online als deze beschikbaar is in een database op het internet).

Zoekresultaten

Zoekopdracht: faculteit: "AMC-UvA" en publicatiejaar: "2011"

AuteurR. Atiqi
TitelMedicine, a threat to health: limitations of drug, non drug treatments and protocolized medicine
PromotorA.H. Zwinderman
Datum20-04-2011
Jaar2011
Pagina's127
FaculteitAMC-UvA
SamenvattingEen behoorlijk aantal ziekenhuisopnamen is niet het gevolg van een acute aandoening, maar van ernstige bijwerkingen van medicijnen. Roya Atiqi onderzocht onder meer opnamen op de afdelingen Inwendige Geneeskunde, Cardiologie en Longziekten van het Albert Schweitzer Ziekenhuis in Dordrecht. Bijna twintig procent van de opnamen was het gevolg van neveneffecten van medicijnen en bij nog eens dertig procent waren deze een mogelijke oorzaak. Een aanzienlijk deel, maar niet alle gevallen van bijwerkingen, werd door de artsen herkend. Ook onderzocht Atiqi verschillen tussen het voorschrijven van medicijnen voor artsen op het platteland en in de stad. Op het platteland geven artsen vaker aanbevelingen bij de behandeling van hoge bloeddruk, zoals stoppen met roken, afvallen en meer sporten.
TaalEnglish
Soort documentProefschrift
Document finderUvA-Linker