The UvA-LINKER will give you a range of other options to find the full text of a publication (including a direct link to the full-text if it is located on another database on the internet).
De UvA-LINKER biedt mogelijkheden om een publicatie elders te vinden (inclusief een directe link naar de publicatie online als deze beschikbaar is in een database op het internet).

Zoekresultaten

Zoekopdracht: faculteit: "AMC-UvA" en publicatiejaar: "2011"

AuteurR.M. van Asperen
TitelThe role of the renin-angiotensin system in acute lung injury
PromotorA.P. Bos
Co-promotorsR. Lutter, J.B.M. van Woensel
Datum21-12-2011
Jaar2011
Pagina's129
ISBN978-94-6191-106-3
FaculteitAMC-UvA
Trefwoordenrenine-angiotensinesysteem; acute longbeschadiging
SamenvattingAcuut longfalen (acute respiratory distress syndrome, ARDS) is een levensbedreigende aandoening die ontstaat door een ziekte van de long (bijvoorbeeld een longontsteking) of door een reactie van de long op een ziekte elders in het lichaam. De behandeling bestaat uit het bestrijden van de onderliggende oorzaak en ondersteuning van de ademhaling, veelal door middel van kunstmatige beademing. De sterfte door ARDS is de laatste jaren enigszins afgenomen door verbeterde beademingstechnieken, maar is nog altijd 15 tot 40 procent. Het is van groot belang het ontstaan van ARDS te begrijpen om een specifiek aangrijpingspunt voor de behandeling te kunnen vaststellen. Roelie Wösten-van Asperen toont aan dat het renine-angiotensine aldosteronsysteem (RAAS) waarschijnlijk een belangrijke rol speelt in het ontstaan van ARDS. Zij laat in een diermodel van ARDS zien dat er sprake is van activatie van het RAAS in de long en dat dit proces therapeutisch kan worden beïnvloed.
TaalEnglish
OpmerkingenAuthor's name on the cover: Roelie Wösten-van Asperen
Soort documentProefschrift
Download
Document finderUvA-Linker