The UvA-LINKER will give you a range of other options to find the full text of a publication (including a direct link to the full-text if it is located on another database on the internet).
De UvA-LINKER biedt mogelijkheden om een publicatie elders te vinden (inclusief een directe link naar de publicatie online als deze beschikbaar is in een database op het internet).

Zoekresultaten

Zoekopdracht: faculteit: "AMC-UvA" en publicatiejaar: "2010"

AuteurP.J.E.J. van de Berg
TitelConsequences of allo- and CMV-specific T cell responses in renal allograft recipients
PromotorsR.J.M. ten Berge, R.A.W. van Lier
Datum10-09-2010
Jaar2010
Pagina's163
FaculteitAMC-UvA
SamenvattingPablo van de Berg beschrijft de invloed van T-cellen (afweercellen) op onder andere atherosclerose (aderverkalking) en op de afstoting van nieren na transplantatie. Hij toont aan dat T-cellen die ontstaan bij een infectie met het cytomegalovirus, de telomeerlengte van de cellen in het bloed verkorten. Een telomeer is een stukje DNA aan het uiteinde van een chromosoom, dat bij elke celdeling iets korter wordt. Wellicht spelen T-cellen ook een rol in het ontstaan van schade aan het endotheel, de binnenbekleding van de bloedvaten. De manier waarop T-cellen van een ontvanger van een nieuwe nier reageren op de aanwezigheid van donorcellen, blijkt te kunnen voorspellen of het getransplanteerde orgaan zal worden afgestoten. In de toekomst kan dit gegeven wellicht bijdragen aan een effectiever gebruik van afweeronderdrukkende medicijnen.
TaalEnglish
Soort documentProefschrift
Document finderUvA-Linker