The UvA-LINKER will give you a range of other options to find the full text of a publication (including a direct link to the full-text if it is located on another database on the internet).
De UvA-LINKER biedt mogelijkheden om een publicatie elders te vinden (inclusief een directe link naar de publicatie online als deze beschikbaar is in een database op het internet).

Zoekresultaten

Zoekopdracht: faculteit: "AMC-UvA" en publicatiejaar: "2010"

AuteurN.L.H. Bekkali
TitelConstipation in infancy and childhood : New insights into pathophysiological aspects and treatment
PromotorH.S.A. Heymans
Co-promotorM.A. Benninga
Datum17-02-2010
Jaar2010
Pagina's183
ISBN978-90-90246888
FaculteitAMC-UvA
Trefwoordenconstipation ; infancy ; childhood
SamenvattingBij 99 procent van de gezonde zuigelingen vindt de eerste ontlasting, meconium, binnen 48 uur plaats. Bij te vroeg geboren of te lichte kinderen is de meconiumlozing vaak vertraagd. Noor Bekkali onderzocht de duur van de meconiumlozing als maat voor darmmotiliteit (de werking van de darm). Daarnaast keek ze naar karakteristieken van de ontlasting met als doel het ontwikkelen van een ontlastingsschaal voor kinderen onder de twee jaar: de Amsterdam infant stool form scale. Obstipatie (verstopping) komt zowel bij zuigelingen als bij oudere kinderen veel voor. Meestal wordt geen lichamelijke oorzaak gevonden. Bekkali laat zien dat de waterhuishouding van de darm, die mede bepaald wordt door chloorsecretie, mogelijk een rol speelt. Na een jaar intensieve behandeling heeft de helft van de kinderen met obstipatie nog altijd klachten. Bekkali vergeleek daarom ook effectiviteit en bijwerkingenprofiel van een aantal nieuwe en bestaande laxeermiddelen.
TaalEnglish
Soort documentProefschrift
Download
Document finderUvA-Linker