The UvA-LINKER will give you a range of other options to find the full text of a publication (including a direct link to the full-text if it is located on another database on the internet).
De UvA-LINKER biedt mogelijkheden om een publicatie elders te vinden (inclusief een directe link naar de publicatie online als deze beschikbaar is in een database op het internet).

Zoekresultaten

Zoekopdracht: faculteit: "AMC-UvA" en publicatiejaar: "2010"

AuteurF. Akdim
TitelLDL cholesterol lowering beyond statins
PromotorJ.J.P. Kastelein
Datum29-04-2010
Jaar2010
FaculteitAMC-UvA
SamenvattingFatima Akdim beschrijft drie nieuwe LDL-cholesterolverlagende medicijnen die elk via een ander mechanisme hun doel bereiken: mipomersen (een antisense-remmer), ezetemibe (een cholesterolabsorbtieremmer) en implitapide (een middel dat de transfer van triglyceridetransferproteines (MTP) remt). Mipomersen blijkt te resulteren in een aanzienlijke daling van het LDL-cholesterol, maar ondanks de zeer bemoedigende resultaten dienen bijwerkingen en veiligheid verder onderzocht te worden. Ezetimibe werkt via de NPC1L1-receptor. Het remmen van NPC1L1 verlaagt het LDL-gehalte dramatisch, maar over het effect daarvan op het risico op hart- en vaatziekten op de lange termijn kan geen uitspraak worden gedaan. Uit het onderzoek is niet duidelijk geworden of ezetimibe in dat opzicht vergelijkbaar is met statines. Ook de rol van MTM-remmers blijft onduidelijk, vooral vanwege bijwerkingen in de lever en het maag-darmstelsel.
TaalEnglish
Soort documentProefschrift
Document finderUvA-Linker