The UvA-LINKER will give you a range of other options to find the full text of a publication (including a direct link to the full-text if it is located on another database on the internet).
De UvA-LINKER biedt mogelijkheden om een publicatie elders te vinden (inclusief een directe link naar de publicatie online als deze beschikbaar is in een database op het internet).

Zoekresultaten

Zoekopdracht: faculteit: "AMC-UvA" en publicatiejaar: "2010"

AuteurA.M.G. van Aar
TitelFunctional specialization of human skin dendritic cell subsets in immunity to different classes of pathogens
PromotorsJ.D. Bos, M.L. Kapsenberg
Datum15-01-2010
Jaar2010
FaculteitAMC-UvA
SamenvattingIn de huid bevinden zich twee verschillende soorten dendritische cellen die ziekteverwekkers herkennen en vervolgens het afweersysteem aanzetten tot activiteit. Angelic van der Aar laat zien dat Langerhanscellen, de dendritische cellen in de opperhuid, het immuunsysteem niet activeren in reactie op bacteriën, in tegenstelling tot de dendritische cellen in de diepere huidlaag. Hieruit concludeert zij dat Langerhanscellen zijn aangepast om te voorkomen dat het afweersysteem constant actief is onder invloed van onschuldige bacteriën die permanent op de normale opperhuid zitten. Langerhanscellen zijn juist wel goed in staat om virussen te herkennen en afweer daartegen op gang te brengen. Van der Aar laat verder zien dat de twee typen dendritische cellen verschillende effecten hebben op de vorming van regulerende T-cellen onder invloed van vitamine D, dat onder meer gebruikt wordt als therapie bij psoriasis.
TaalEnglish
Soort documentProefschrift
Document finderUvA-Linker