The UvA-LINKER will give you a range of other options to find the full text of a publication (including a direct link to the full-text if it is located on another database on the internet).
De UvA-LINKER biedt mogelijkheden om een publicatie elders te vinden (inclusief een directe link naar de publicatie online als deze beschikbaar is in een database op het internet).

Zoekresultaten

Zoekopdracht: faculteit: "ACTA" en publicatiejaar: "2010"

AuteurS. Ardu
TitelAesthetic analysis of natural anterior teeth and their restoration with resin composites
PromotorsA.J. Feilzer, I. Krejci
Datum20-10-2010
Jaar2010
Pagina's173
FaculteitACTA
SamenvattingIn de hedendaagse tandheelkunde worden vulmaterialen op kunstharsbasis (composieten) veelvuldig gebruikt omwille van hun goede biocompatibiliteit, verwerkbaarheid en relatief lage kostprijs, vooral wanneer men ze vergelijkt met keramische materialen. Bovendien kan met deze vulmaterialen een minimaal invasieve behandeling worden uitgevoerd met maximaal behoud van tandweefsel als gevolg. Deze behandelingsfilosofie betekent een enorme vooruitgang in de hedendaagse restauratieve tandheelkunde, waardoor vandaag de dag zeer esthetische en duurzame vullingen kunnen worden bereikt. Stefano Ardu analyseerde de esthetische eigenschappen van natuurlijke voortanden en de restauratie daarvan met behulp van deze composieten. Hij besteedde vooral aandacht aan de kleur van natuurlijke tanden en de mate waarin composieten deze kunnen nabootsen. Ardu bekeek zowel de mechanische eigenschappen als de basiscomponenten van kleur, glans en kleurstabiliteit van composieten en natuurlijke tanden. Ten slotte beschrijft hij een combinatie van verschillende klinische minimaal invasieve procedures als de behandeling van oppervlakkige glazuurdefecten.
TaalEnglish
Soort documentProefschrift
Download
Document finderUvA-Linker