The UvA-LINKER will give you a range of other options to find the full text of a publication (including a direct link to the full-text if it is located on another database on the internet).
De UvA-LINKER biedt mogelijkheden om een publicatie elders te vinden (inclusief een directe link naar de publicatie online als deze beschikbaar is in een database op het internet).

Zoekresultaten

Zoekopdracht: faculteit: "FGw" en publicatiejaar: "2011"

AuteurB. Jansen
TitelWhere credit is due: cultural practices of recorded music
PromotorsJ. van Dijck, K. Bijsterveld
Datum16-02-2011
UitgeverEigen Beheer
Jaar2011
Pagina's204
FaculteitFaculteit der Geesteswetenschappen
Instituut/afd.FGw: Amsterdam School for Cultural Analysis (ASCA)
Trefwoordenpopmuziekcultuur; copyright; culturele praktijken; geluidstechnologieën; mixtapes; ccMixter; remix; dj’s; Creative Commons
SamenvattingEr is de afgelopen jaren veel discussie geweest over auteursrecht, nieuwe muziektechnologieën en de toekomst van popmuziek. Aan de argumentatie van verschillende partijen in dat debat liggen ideeën ten grondslag over een fenomeen dat Bas Jansen ‘toekenning van waardering’ (credit-giving) noemt. Deze term refereert aan wat iemand krijgt (betaling, bewondering, erkenning, etc.) voor zijn bijdrage aan een culturele praktijk. De traditionele visie op popmuziek is dat de artiest geld en bewondering hoort te krijgen, de muziekindustrie alleen geld, en dat de consument voor deze beloningen zorgt. Nu nieuwe digitale technologieën een aantal taken die traditioneel aan de industrie toebehoorden, binnen ieders bereik hebben gebracht, veranderen ook de ideeën over wie wat doet en hoe dat dient te worden beloond. Jansen analyseerde drie culturele praktijken; het maken van mix tapes, het maken van re-mixes binnen de ccMixter-webgemeenschap, en deejayen. Hij bekeek welke rol financiële beloning, bewondering, erkenning etc. spelen binnen die praktijken. Jansen betoogt dat een systeem van toekenning van waardering nodig is om een culturele praktijk in stand te houden en dat verschillende culturele praktijken allemaal hun eigen manier hebben gevonden om ‘waardering’ of ‘credit’ te verdelen.
TaalEnglish
OpmerkingenThis work is licensed under the Creative Commons Attribution-NonCommercial 3.0 Unported License. To view a copy of this license, visit http://creativecommons.org/licenses/by-nc/3.0/ or send a letter to Creative Commons, 171 Second Street, Suite 300, San Francisco, California, 94105, USA.
Soort documentProefschrift
Download
Document finderUvA-Linker