The UvA-LINKER will give you a range of other options to find the full text of a publication (including a direct link to the full-text if it is located on another database on the internet).
De UvA-LINKER biedt mogelijkheden om een publicatie elders te vinden (inclusief een directe link naar de publicatie online als deze beschikbaar is in een database op het internet).

Search results

Query: journal id: "nederlandsxtijdschriftxvoorxtandheelkunde"

AuthorsW.G.M. Geraets, D. Wismeijer
TitleRöntgenopnamen voor het vaststellen van botverlies rond implantaten: een exploratie van de mogelijkheden
JournalNederlands Tijdschrift voor Tandheelkunde
Volume119
Year2012
Issue2
Pages59-61
ISSN00282200
FacultyACTA
AbstractAls gevolg van botverlies mislukt 12% van alle orale implantaten binnen 15 jaar na implantatie. Als botverlies vroeg wordt vastgesteld, kunnen maatregelen worden genomen die de kans op succes vergroten. Om de toestand van implantaten te volgen, worden regelmatig röntgenopnamen gemaakt. Meestal wordt daarmee het verlies van de hoogte van marginaal bot gemeten. Een alternatieve methode berust op subtractie van röntgenopnamen. De onderzoekers hebben subtractie toegepast op niet-gestandaardi seerde panoramische röntgenopnamen van patiënten met implantaten. Het bleek mogelijk om verlies van bot rond implantaten zichtbaar te maken, althans op het niveau van patiëntgroepen. Op individueel niveau bestaat geen nauwkeurige methode om verlies van bot rond implantaten zichtbaar te maken. Voor vroege constatering van het verlies van bot rond implantaten genieten intraorale röntgenopnamen de voorkeur boven panoramische röntgenopnamen. Verder is het belangrijk de belichtingstijd en de projectiegeometrie constant te houden.
Document typeArticle
Document finderUvA-Linker