The UvA-LINKER will give you a range of other options to find the full text of a publication (including a direct link to the full-text if it is located on another database on the internet).
De UvA-LINKER biedt mogelijkheden om een publicatie elders te vinden (inclusief een directe link naar de publicatie online als deze beschikbaar is in een database op het internet).

Search results

Query: journal id: "nederlandsxtijdschriftxvoorxtandheelkunde"

AuthorsG.T. Stoker, D. Wismeijer
TitleProthetische dilemma's: vroeg of laat belasten van implantaten in de edentate onderkaak
JournalNederlands Tijdschrift voor Tandheelkunde
Volume115
Year2008
Issue11
Pages589-595
ISSN00282200
FacultyACTA
AbstractDe meeste edentate patiƫnten ervaren retentieproblemen met hun onderprothese en dit resulteert vaak in functionele maar ook sociale klachten. Sinds het gebruik van orale implantaten als retentiemechanisme is deze patiƫntengroep succesvol te behandelen met een aantoonbaar positief effect voor langere tijd. Het traditionele protocol gaat echter uit van een late belasting van de implantaten. Directe belasting van 4 implantaten met een overkappingsprothese of een vaste prothetische constructie is gebleken even succesvol te zijn als late (niet-directe) belasting. Tot nu toe waren onderzoeksresultaten met slechts 2 implantaten gebaseerd op behandelprotocollen die uitgaan van vroege, maar niet-directe, belasting door middel van een overkappingsprothese en vaak met een nog niet definitieve retentievorm. Recent onderzoek laat zien dat directe belasting van 2 implantaten met een overkappingsprothese even succesvol is als niet-directe belasting en bovendien niet duurder. Door nieuw ontwikkelde behandelconcepten hoeft late belasting niet langer meer een automatische keuze te zijn.
Document typeArticle
Document finderUvA-Linker