The UvA-LINKER will give you a range of other options to find the full text of a publication (including a direct link to the full-text if it is located on another database on the internet).
De UvA-LINKER biedt mogelijkheden om een publicatie elders te vinden (inclusief een directe link naar de publicatie online als deze beschikbaar is in een database op het internet).

Search results

Query: journal id: "nederlandsxtijdschriftxvoorxtandheelkunde"

AuthorsJ.H.G. Poorterman, B.T. Dikkes, H.S. Brand
TitleStuderen op delegeren. Tandheelkundige werkzaamheden door studenten in de tandheelkundige praktijk
JournalNederlands Tijdschrift voor Tandheelkunde
Volume117
Year2010
Pages35-39
ISSN00282200
FacultyACTA
AbstractEen deel van de tandheelkundestudenten heeft een bijbaan in de tandheelkundige praktijk, hetgeen de Wet op de beroepen in de individuele gezondheidszorg (Wet BIG) toestaat. In een onderzoek werd bepaald hoeveel studenten van het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam een bijbaan hebben, welke tandheelkundige werkzaamheden zij verrichten en of het delegeren hiervan voldoet aan de eisen die de Wet BIG stelt. Alle tandheelkundestudenten ontvingen een enquête. Van de 427 studenten die reageerden (respons 44%), had 71% een betaalde bijbaan, 25% werkte in een tandheelkundige praktijk. Naarmate de studie vorderde en de leeftijd toenam, werkten de studenten vaker in de tandheelkundige praktijk. De werkzaamheden betroffen vooral assisteren aan de stoel, geven van poetsinstructies en fluorideapplicaties, en gebitsreiniging. Deze studenten meenden beter op de hoogte te zijn van de Wet BIG dan de overige studenten. Zij waren hierover echter niet geïnformeerd vanuit de praktijk waar zij werkten. Daarnaast hadden zij een duidelijke behoefte aan meer informatie over het delegeren van voorbehouden handelingen.
Document typeArticle
Document finderUvA-Linker