The UvA-LINKER will give you a range of other options to find the full text of a publication (including a direct link to the full-text if it is located on another database on the internet).
De UvA-LINKER biedt mogelijkheden om een publicatie elders te vinden (inclusief een directe link naar de publicatie online als deze beschikbaar is in een database op het internet).

Search results

Query: journal id: "nederlandsxtijdschriftxvoorxtandheelkunde"

AuthorsF.J. Bikker, W.E. Kaman, E.C.I. Veerman
TitleRechtsdraaiende proteasesubstraten lijken bruikbaar voor orale microbiologische diagnostiek
JournalNederlands Tijdschrift voor Tandheelkunde
Volume120
Year2013
Issue3
Pages164-167
ISSN00282200
FacultyACTA
AbstractDe huidige methoden voor het identificeren van micro-organismen in klinische materialen zijn tijdrovend, complex of missen sensitiviteit en specificiteit. Daardoor zijn tot op heden nog geen testen beschikbaar voor snelle microbiologische diagnostiek in mondzorgpraktijken. Gebaseerd op het feit dat bacteriƫn unieke enzymen bezitten voor het metaboliseren van rechtsdraaiende aminozuren is een snelle methode ontwikkeld voor het identificeren van metabool actieve bacteriƫn. Door gebruik te maken van substraten met rechtsdraaiende aminozuren kon Porphyromonas gingivalis binnen 10 minuten gedetecteerd worden met een specificiteit van 96-100%. Deze methode plaveit de weg naar het ontwikkelen van een snelle orale diagnostische microbiologische test.
Document typeArticle
Document finderUvA-Linker