The UvA-LINKER will give you a range of other options to find the full text of a publication (including a direct link to the full-text if it is located on another database on the internet).
De UvA-LINKER biedt mogelijkheden om een publicatie elders te vinden (inclusief een directe link naar de publicatie online als deze beschikbaar is in een database op het internet).

Zoekresultaten

Zoekopdracht: journal id: "nederlandsxtijdschriftxvoorxtandheelkunde"

AuteursA. Hoekema, R.C. Apperloo, J. de Lange
TitelEen zeldzame complicatie bij verwijdering van een geïmpacteerde derde molaar in de bovenkaak
TijdschriftNederlands Tijdschrift voor Tandheelkunde
Jaargang119
Jaar2012
Nummer7-8
Pagina's363-366
ISSN00282200
FaculteitAMC-UvA
ACTA
SamenvattingEen 12-jarige jongen werd door zijn orthodontist verwezen vanwege een vormafwijking van de geïmpacteerde gebitselementen 18 en 28. Daarbij hadden beide gebitselementen een nauwe relatie met de geretineerde gebitselementen 17 en 27. Besloten werd tot verwijdering van de geïmpacteerde gebitselementen 18 en 28 onder volledige anesthesie. Bij een poging tot extractie van gebitselement 28 verplaatste het zich dieper in de extractiewond. Het gebitselement kon na een röntgenopname, antrostomie en exploratie niet worden gelokaliseerd. Het desbetreffende gebitselement werd in situ gelaten en op een cone beam-computertomogram was te zien dat het gebitselement diep in de fossa infratemporalis was verplaatst. Omdat de patiënt klachtenvrij was, werd een expectatief beleid afgesproken. Bij controle na 9 maanden werd een ongewijzigde situatie gezien en werd besloten niets te doen. Verplaatsing in de fossa infratemporalis is een zeldzame complicatie bij extractie van een derde molaar in de bovenkaak.
Soort documentArtikel
Document finderUvA-Linker