The UvA-LINKER will give you a range of other options to find the full text of a publication (including a direct link to the full-text if it is located on another database on the internet).
De UvA-LINKER biedt mogelijkheden om een publicatie elders te vinden (inclusief een directe link naar de publicatie online als deze beschikbaar is in een database op het internet).

Zoekresultaten

Zoekopdracht: journal id: "nederlandsxtijdschriftxvoorxtandheelkunde"

AuteursH.S. Brand, F.F. van Beusichem, A. van Nieuw Amerongen
TitelZiekte van Behçet
TijdschriftNederlands Tijdschrift voor Tandheelkunde
Jaargang115
Jaar2008
Nummer6
Pagina's340-345
ISSN00282200
FaculteitACTA
SamenvattingDe ziekte van Behçet is een chronische systemische aandoening, gekenmerkt door orale en genitale ulceraties in combinatie met oogontstekingen. Daarnaast kunnen huidafwijkingen, vasculitis en artritis optreden. De ziekte heeft een chronisch beloop met exacerbaties en remissies. De behandeling is symptomatisch, afhankelijk van de ziekteverschijnselen en de ernst daarvan. Orale ulceraties worden bij 98% van de patiënten met de ziekte van Behçet waargenomen. Een aantal aspecten van mondgezondheid, zoals de hoeveelheid plaque en de aanwezigheid van parodontale aandoeningen en misschien ook van cariës, komt bij patiënten met de ziekte van Behçet meer voor dan bij gezonde mensen. Voor alle orale manifestaties van de ziekte is waarschijnlijk een goede mondverzorging heilzaam. Medicamenten die kunnen worden toegepast voor de behandeling van de verschillende symptomen van de ziekte zijn: colchicine, corticosteroïden, immunosuppressiva, ciclosporine, pentoxyfylline, antistollingsmiddelen en thalidomide.
Soort documentArtikel
Document finderUvA-Linker