The UvA-LINKER will give you a range of other options to find the full text of a publication (including a direct link to the full-text if it is located on another database on the internet).
De UvA-LINKER biedt mogelijkheden om een publicatie elders te vinden (inclusief een directe link naar de publicatie online als deze beschikbaar is in een database op het internet).

Zoekresultaten

Zoekopdracht: journal id: "nederlandsxtijdschriftxvoorxtandheelkunde"

AuteursC.P. Bots, A. van Nieuw Amerongen, H.S. Brand
TitelPijnlijk palatum en xerostomie na medicatie met paroxetine
TijdschriftNederlands Tijdschrift voor Tandheelkunde
Jaargang115
Jaar2008
Nummer5
Pagina's271-273
ISSN00282200
FaculteitACTA
SamenvattingEen casus wordt gepresenteerd van een 58-jarige vrouw met diabetes mellitus type 2, die sinds 1,5 jaar paroxetine gebruikte in verband met depressieve gevoelens. De vrouw had klachten over xerostomie en een pijnlijk palatum. Midden op het palatum werd een erythemateuze, duidelijk begrensde slijmvliesafwijking geconstateerd. Deze pijnlijke plek was volgens de vrouw vrijwel direct na het starten van de medicatie met paroxetine ontstaan. Alle gemeten speekselsecretiewaarden waren lager dan de bekende referentiewaarden. Er was dus sprake van hyposialie. De medicatie werd gewijzigd van paroxetine in lithium, waarna de xerostomie en de pijnlijke plek op het palatum verdwenen. Het is denkbaar dat in specifieke gevallen paroxetine en andere serotonineheropnameremmers geassocieerd zijn met een atypische presentatie van orale pijnklachten en hyposialie.
Soort documentArtikel
Document finderUvA-Linker