The UvA-LINKER will give you a range of other options to find the full text of a publication (including a direct link to the full-text if it is located on another database on the internet).
De UvA-LINKER biedt mogelijkheden om een publicatie elders te vinden (inclusief een directe link naar de publicatie online als deze beschikbaar is in een database op het internet).

Zoekresultaten

Zoekopdracht: journal id: "nederlandsxtijdschriftxvoorxtandheelkunde"

AuteursJ.W. Blanken, R.M. Verdaasdonk
TitelLaserbehandeling in wortelkanalen: effectief door explosieve dampbellen
TijdschriftNederlands Tijdschrift voor Tandheelkunde
Jaargang116
Jaar2009
Pagina's355-360
ISSN00282200
FaculteitACTA
SamenvattingSinds eind jaren ’80 van de vorige eeuw zijn gepulste infraroodlasers voor tandartsen beschikbaar. Deze lasers blijken interessante toepassingen te hebben in de endodontologie. In een in vitro-model met kleurstoffen is aangetoond dat met deze lasers een wortelkanaal effectief kan worden gespoeld. Het werkingsmechanisme in het wortelkanaal in combinatie met vloeistof was echter onduidelijk. Met behulp van een speciale ‘high speed imagingtechniek’ is het werkingsmechanisme van een gepulste infraroodlaser nader bestudeerd. Hierbij werd gebruikgemaakt van een model van een tandwortel in een bassin dat was gevuld met water of met een oplossing van 5% natriumhypochloriet. Het werkingsmechanisme is toe te schrijven aan door explosieve dampbellen geïnduceerde grote vloeistofstromen, turbulentie en cavitatie-effecten. Deze verschijnselen lijken een grote bijdrage te leveren aan het schoonmaken en desinfecteren van een wortelkanaal.
Soort documentArtikel
Document finderUvA-Linker