The UvA-LINKER will give you a range of other options to find the full text of a publication (including a direct link to the full-text if it is located on another database on the internet).
De UvA-LINKER biedt mogelijkheden om een publicatie elders te vinden (inclusief een directe link naar de publicatie online als deze beschikbaar is in een database op het internet).

Zoekresultaten

Zoekopdracht: journal id: "nederlandsxtijdschriftxvoorxtandheelkunde"

AuteursW.G. Brands, J.M. van der Ven, M.A.J. Eijkman
TitelTandheelkunde en gezondsheidsrecht 2. Meningsverschillen over de zorginhoudelijke professionele standaard
TijdschriftNederlands Tijdschrift voor Tandheelkunde
Jaargang120
Jaar2013
Nummer5
Pagina's251-255
ISSN00282200
FaculteitACTA
SamenvattingAan tuchtrechtelijke en andere klachten blijkt niet zelden een meningsverschil ten grondslag te liggen over de zorginhoudelijke professionele standaard. Meningsverschillen daarover kunnen zich voordoen tussen tandartsen, maar ook in de tandarts-patiƫntrelatie. Een groot deel van de onduidelijkheid die ten grondslag ligt aan dergelijke discussies zou kunnen worden weggenomen door het hanteren van duidelijke, klinische richtlijnen. Aangezien deze nog niet in groten getale voorhanden zijn, zal een tandarts voor het voorkomen van conflicten gebaat zijn bij adequate communicatie. Een tandarts moet zich daarbij bewust zijn van mogelijke belangenverstrengeling en van de bandbreedte die de zorginhoudelijke professionele standaard eigen is. Afwijken van deze bandbreedte omdat een patiƫnt dat wenst, is geen optie.
Soort documentArtikel
Document finderUvA-Linker