The UvA-LINKER will give you a range of other options to find the full text of a publication (including a direct link to the full-text if it is located on another database on the internet).
De UvA-LINKER biedt mogelijkheden om een publicatie elders te vinden (inclusief een directe link naar de publicatie online als deze beschikbaar is in een database op het internet).

Zoekresultaten

Zoekopdracht: journal id: "nederlandsxtijdschriftxvoorxtandheelkunde"

AuteursR.W. Wijs, L.H.E. Karssemakers, A.G. Becking
TitelCoronectomie: alternatief voor volledige verwijdering van een derde molaar in de onderkaak
TijdschriftNederlands Tijdschrift voor Tandheelkunde
Jaargang117
Jaar2010
Nummer6
Pagina's337-340
ISSN00282200
FaculteitACTA
SamenvattingEen sensibiliteitsstoornis in het verzorgingsgebied van de nervus alveolaris inferior wegens de chirurgische verwijdering van een derde molaar is een vervelende complicatie. Coronectomie is een behandeling waarbij alleen het kroongedeelte en een deel van de radices van een gebitselement worden verwijderd. Het apicale deel van de radices wordt doelbewust in situ gelaten om nervusletsel te voorkomen. Bij een groep van 34 patiënten werden in totaal 38 coronectomieën van een derde molaar in de onderkaak uitgevoerd, omdat deze patiënten een röntgenologisch vastgesteld verhoogd risico hadden op beschadiging van de nervus alveolaris bij totale chirurgische verwijdering. De gemiddelde vervolgperiode was 16,7 maanden, met een spreiding van 3-62 maanden. Bij geen van de patiënten trad een sensibiliteitsstoornis in het verzorgingsgebied van de nervus alveolaris inferior op. Bij 3 patiënten bleken de in situ gelaten radices klachten te veroorzaken en werden deze alsnog verwijderd. Een coronectomie lijkt dus een zinvolle en veilige behandeling.
Soort documentArtikel
Document finderUvA-Linker