The UvA-LINKER will give you a range of other options to find the full text of a publication (including a direct link to the full-text if it is located on another database on the internet).
De UvA-LINKER biedt mogelijkheden om een publicatie elders te vinden (inclusief een directe link naar de publicatie online als deze beschikbaar is in een database op het internet).

Zoekresultaten

Zoekopdracht: journal id: "nederlandsxtijdschriftxvoorxtandheelkunde"

AuteursL. Dubois, K.H.D.M. Keuning, J.A.H. Lindeboom
TitelEen traumatische ulcus van de tong bij een zuigeling
TijdschriftNederlands Tijdschrift voor Tandheelkunde
Jaargang117
Jaar2010
Pagina's274-275
ISSN00282200
FaculteitACTA
SamenvattingEen 6 maanden oude baby werd verwezen naar een kaakchirurg wegens een niet-gegenezende ulcus. De diagnose was de ziekte van Riga-Fede. De ziekte staat ook wel bekend als traumatisch granuloom en wordt gekarakteriseerd door een geïnduceerd ulcus op de slijmvliezen van voornamelijk de tong en de onderlip. De laesies ontstaan als gevolg van repetitief trauma van het mondslijmvlies door erupterende gebitselementen bij zuigelingen. Herkenning van de afwijking is belangrijk, omdat het een presentatie kan zijn van een onderliggende neurologische afwijking. Een late of verkeerde diagnose of inadequate therapie kan leiden tot blijvende afwijkingen van de tong, mondbodem en onderlip, voedingsdeficiënties en kan op langere termijn zelfs groeistoornissen tot gevolg hebben.
Soort documentArtikel
Document finderUvA-Linker