The UvA-LINKER will give you a range of other options to find the full text of a publication (including a direct link to the full-text if it is located on another database on the internet).
De UvA-LINKER biedt mogelijkheden om een publicatie elders te vinden (inclusief een directe link naar de publicatie online als deze beschikbaar is in een database op het internet).

Zoekresultaten

Zoekopdracht: journal id: "nederlandsxtijdschriftxvoorxtandheelkunde"

AuteursD. Wismeijer, C.M. ten Bruggenkate, E.A.J.M.. Schulten
TitelKanttekeningen bij een overkappingsprothese op 2 implantaten als gouden standaard voor de behandeling van een edentate onderkaak
TijdschriftNederlands Tijdschrift voor Tandheelkunde
Jaargang118
Jaar2011
Nummer12
Pagina's633-639
ISSN00282200
FaculteitACTA
SamenvattingKanttekeningen bij een overkappingsprothese op 2 implantaten als gouden standaard voor de behandeling van een edentate onderkaak. Patiënten met een edentate onderkaak hebben vaak problemen met de retentie van een conventionele gebitsprothese. Aanvankelijk werden veelal 4 implantaten in het interforaminale deel van de mandibula geplaatst om retentie voor de onderprothese te verschaffen. Een groot aantal onderzoeken leverde echter goede resultaten op met 2 implantaten met diverse mesostructuren. Inmiddels is de overkappingsprothese op 2 implantaten in de onderkaak de standaard voor edentate patiënten. Onderzoeksresultaten ondersteunen voor een aantal indicaties een immediate uitvoering van deze behandeling. De indicatiestelling dient echter wel gedifferentieerd plaats te vinden. Bij bepaalde anatomische condities, zoals geringe hoogte en breedte van de processus alveolaris, expositie van de canalis mandibularis, dentate bovenkaak, een geaugmenteerde processus alveolaris, zeer geringe densiteit van het kaakbot en zeer gevoelige orale mucosa zijn 4 implantaten geïndiceerd. Manueel minder vaardige patiënten zijn mogelijk meer gebaat bij 2 implantaten en een solitaire mesostructuur.
Soort documentArtikel
Document finderUvA-Linker