The UvA-LINKER will give you a range of other options to find the full text of a publication (including a direct link to the full-text if it is located on another database on the internet).
De UvA-LINKER biedt mogelijkheden om een publicatie elders te vinden (inclusief een directe link naar de publicatie online als deze beschikbaar is in een database op het internet).

Zoekresultaten

Zoekopdracht: journal id: "nederlandsxtijdschriftxvoorxtandheelkunde"

AuteurM.A.J. van Waas
TitelAnatomie en de afdrukprocedure voor een volledige gebitsprothese
TijdschriftNederlands Tijdschrift voor Tandheelkunde
Jaargang118
Jaar2011
Nummer11
Pagina's555-560
ISSN00282200
FaculteitACTA
SamenvattingHet maken van een afdruk van een edentate kaak is een essentieel onderdeel van de vervaardiging van een volledige gebitsprothese omdat het goed functioneren van de gebitsprothese mede afhankelijk is van het volume en de vorm en van het kaakbot en het verloop van de weke delen, in het bijzonder de musculatuur. Voor het afdrukken van de boven- en de onderkaak is inzicht in de anatomie van de kaken en de weke delen dan ook essentieel. In dit verband wordt een vijfstappenplan voor de afdrukprocedure geïntroduceerd dat richtlijnen geeft voor vervaardiging van de beginafdruk, het beginmodel, de individuele afdruklepel, de definitieve afdruk en het definitieve model. In het elke stap staat het streven naar een goede stabiliteit van de gebitsprothese centraal. Een goede stabiliteit kan alleen worden bewerkstelligd door de juiste randbegrenzing te bepalen.
Soort documentArtikel
Document finderUvA-Linker