The UvA-LINKER will give you a range of other options to find the full text of a publication (including a direct link to the full-text if it is located on another database on the internet).
De UvA-LINKER biedt mogelijkheden om een publicatie elders te vinden (inclusief een directe link naar de publicatie online als deze beschikbaar is in een database op het internet).

Zoekresultaten

Zoekopdracht: journal id: "nederlandsxtijdschriftxvoorxtandheelkunde"

AuteursG.H.W. Verrips, A.A. Schuller
TitelDe invloed van mondgezondheid op de levenskwaliteit van volwassen Nederlanders
TijdschriftNederlands Tijdschrift voor Tandheelkunde
Jaargang118
Jaar2011
Nummer3
Pagina's162-164
ISSN00282200
FaculteitACTA
SamenvattingAls onderdeel van een grootschalig tandheelkundig-epidemiologisch onderzoek onder volwassenen in ’s-Hertogenbosch werd gekeken naar de invloed van een aantal klinische en demografische variabelen op de levenskwaliteit. De levenskwaliteit werd gemeten met behulp van een Nederlandse versie van de verkorte Oral Health Impact Profile. De helft van de ondervraagden bleek geen enkele negatieve invloed van hun mondgezondheid op hun levenskwaliteit te ondervinden. Vooral mensen met een slechte mondgezondheid en laagopgeleiden hadden een hoge score op de Oral Health Impact Profile. De gemiddelde score van 2,8 was lager dan de gevonden gemiddelden in onderzoeken in Australië (7), Engeland (5) en Nieuw Zeeland (8). Geconcludeerd werd dat de mondgezondheid van invloed leek op de levenskwaliteit van de populatie, al laat de correlationele onderzoeksopzet geen causale uitspraken toe.
Soort documentArtikel
Document finderUvA-Linker