The UvA-LINKER will give you a range of other options to find the full text of a publication (including a direct link to the full-text if it is located on another database on the internet).
De UvA-LINKER biedt mogelijkheden om een publicatie elders te vinden (inclusief een directe link naar de publicatie online als deze beschikbaar is in een database op het internet).

Zoekresultaten

Zoekopdracht: journal id: "nederlandsxtijdschriftxvoorxtandheelkunde"

AuteurJ.H. Vermaire
TitelBehandeling van extreme angst voor tandheelkundige behandelingen en levenskwaliteit
TijdschriftNederlands Tijdschrift voor Tandheelkunde
Jaargang118
Jaar2011
Nummer4
Pagina's187-189
ISSN00282200
FaculteitACTA
SamenvattingExtreme angst voor tandheelkundige behandelingen heeft vaak grote invloed op de ervaren levenskwaliteit. In dit onderzoek is gekeken naar het verband en de interactie tussen behandelangst, mondgezondheid en levenskwaliteit. Scores op parameters van deze variabelen voor en na een tandheelkundige behandeling werden geanalyseerd. Levenskwaliteit bleek gerelateerd aan zowel behandelangst als mondgezondheid. Wanneer werd gekeken naar de verbetering in levenskwaliteit bleek alleen reductie van de behandelangst hiermee statistisch significant gecorreleerd. Dit suggereert dat de behandeling van patiƫnten met extreme angst voor tandheelkundige behandelingen niet alleen moet worden gericht op het (farmacologisch) behandelbaar maken van deze patiƫnten, maar ook op het reduceren van de angst.
Soort documentArtikel
Document finderUvA-Linker