The UvA-LINKER will give you a range of other options to find the full text of a publication (including a direct link to the full-text if it is located on another database on the internet).
De UvA-LINKER biedt mogelijkheden om een publicatie elders te vinden (inclusief een directe link naar de publicatie online als deze beschikbaar is in een database op het internet).

Zoekresultaten

Zoekopdracht: journal id: "nederlandsxtijdschriftxvoorxtandheelkunde"

AuteursW.H. van Palenstein Helderman, B. Monse, J.P. van Amerongen
TitelEen index voor onbehandelde ernstige cariës
TijdschriftNederlands Tijdschrift voor Tandheelkunde
Jaargang118
Jaar2011
Nummer6
Pagina's330-333
ISSN00282200
FaculteitACTA
SamenvattingEr zijn nauwelijks gegevens bekend over de klinische consequenties van onbehandelde ernstige cariës omdat er geen methode bestaat om de prevalentie van orale afwijkingen als gevolg van onbehandelde cariës te kwantificeren. In de Filippijnen is een index ontwikkeld waarmee per (locatie van een) gebitselement kan worden vastgesteld of cariës de pulpa heeft bereikt, of ulceratie aanwezig is in het omliggende zachte weefsel als gevolg van scherpe randen van restanten van een door cariës verloren gegaan gebitselement en of een fistel dan wel een abces aanwezig is. Door deze index in te voeren naast de bestaande Decayed Missing Filled Teeth-index worden de omvang en de gevolgen van onbehandelde cariës inzichtelijk gemaakt en kan onderzoek worden gedaan naar de mogelijke invloed daarvan op de algemene gezondheid en het welzijn van bevolkingsgroepen.
Soort documentArtikel
Document finderUvA-Linker