The UvA-LINKER will give you a range of other options to find the full text of a publication (including a direct link to the full-text if it is located on another database on the internet).
De UvA-LINKER biedt mogelijkheden om een publicatie elders te vinden (inclusief een directe link naar de publicatie online als deze beschikbaar is in een database op het internet).

Zoekresultaten

Zoekopdracht: journal id: "nederlandsxtijdschriftxvoorxtandheelkunde"

AuteursM.J. van der Meulen, F. Lobbezoo, M.T. John, M. Naeije
TitelOral health impact profile: meetinstrument voor de invloed van de mondgezondheid op de levenskwaliteit
TijdschriftNederlands Tijdschrift voor Tandheelkunde
Jaargang118
Jaar2011
Nummer3
Pagina's134-139
ISSN00282200
FaculteitACTA
SamenvattingEen Nederlandstalige versie van de Oral Health Impact Profile, een vragenlijst waarmee de invloed van de mondgezondheid op de levenskwaliteit van patiënten kan worden vastgesteld, werd ontwikkeld en vervolgens psychometrisch getoetst bij een groep patiënten met klachten over het ontbreken van gebitselementen of over hun gebitsprothese(n). Tevens werd een verkorte versie van deze zogeheten OHIP-NL49, de OHIP-NL14, psychometrisch getoetst bij een groep patiënten met temporomandibulaire stoornissen. De psychometrische eigenschappen van de OHIP-NL49 en de OHIPNL14 bleken zeer goed te zijn; zowel de betrouwbaarheid als de validiteit waren groot. De conclusie was dan ook dat de OHIPNL49 en de OHIP-NL14 uitstekend geschikt zijn voor het bepalen van de invloed van de mondgezondheid op de levenskwaliteit.
Soort documentArtikel
Document finderUvA-Linker