The UvA-LINKER will give you a range of other options to find the full text of a publication (including a direct link to the full-text if it is located on another database on the internet).
De UvA-LINKER biedt mogelijkheden om een publicatie elders te vinden (inclusief een directe link naar de publicatie online als deze beschikbaar is in een database op het internet).

Search results

Query: journal id: "nederlandsxtijdschriftxvoorxtandheelkunde"

AuthorsP. Koopman, J.M. Vervoorn
TitleOnderwijsinnovaties voor de digitale student
JournalNederlands Tijdschrift voor Tandheelkunde
Volume119
Year2012
Issue6
Pages286-290
ISSN00282200
FacultyACTA
AbstractHet huidige onderwijs wordt voor een belangrijk deel verzorgd door docenten die zijn opgegroeid voor de revolutie in de informatie- en communicatietechnologie. Studenten daarentegen zijn zogenoemde ‘digital natives’: ze groeiden op omringd door digitale technologie. Studenten zijn gewend te ‘multitasken’ en verwachten in staat gesteld te worden te leren waar en wanneer ze willen. Het afstemmen van het hedendaagse onderwijs op de eigenschappen en verwachtingen van de student vereist heroverweging van de vorm en de methodologie van het onderwijs. Qua houding ten opzichte van onderwijsinnovaties zijn verschillende groepen docenten te onderscheiden, waaronder een groep die niet gemakkelijk onderwijsinnovaties accepteert. Aan opleidingen de uitdaging om het complete docentencorps te motiveren het onderwijs te transformeren naar een vorm die beter aansluit bij de huidige student. Om technologische innovaties succesvol in het onderwijs in te voeren, moeten studenten daarbij worden betrokken en moet voldoende aandacht worden besteed aan het kwalificeren van de docenten.
Document typeArticle
Document finderUvA-Linker