The UvA-LINKER will give you a range of other options to find the full text of a publication (including a direct link to the full-text if it is located on another database on the internet).
De UvA-LINKER biedt mogelijkheden om een publicatie elders te vinden (inclusief een directe link naar de publicatie online als deze beschikbaar is in een database op het internet).

Search results

Query: journal id: "nederlandsxtijdschriftxvoorxtandheelkunde"

AuthorsA. Vissink, H. Jager-Wittenaar, A. Visser, F.K.L. Spijkervet, R. van Weissenbruch, A. van Nieuw Amerongen
TitleOral medicine 4. Klinische aspecten, gevolgen en behandeling van smaak- en reukstoornissen
JournalNederlands Tijdschrift voor Tandheelkunde
Volume120
Year2013
Issue3
Pages155-162
ISSN00282200
FacultyACTA
AbstractEr bestaat een nauwe samenhang tussen de reuk- en smaakperceptie. Veel chemosensorische stoornissen die leiden tot een gestoorde smaak zijn in feite reukstoornissen. Aandacht vragende oorzaken van chemosensorische stoornissen zijn veroudering, het gebruik van medicamenten, natuurlijke eiwitten, het mondbrandsyndroom, nervustrauma’s, beluchtingsproblemen ter hoogte van het reukzintuig, beschadiging van het reukepitheel en oncologische aandoeningen of de behandeling daarvan. Een chemosensorische stoornis heeft gevolgen voor het genot van voedingsmiddelen en het psychisch welbevinden, kan leiden tot gewichtsverlies of gewichtstoename en tot te weinig inname van vitaminen en mineralen. De behandeling van een chemosensorische stoornis kan bestaan uit medicatie, een chirurgische correctie, verbetering van de mondgezondheid, reukrevalidatie en voedingsadviezen.
Document typeArticle
Document finderUvA-Linker