The UvA-LINKER will give you a range of other options to find the full text of a publication (including a direct link to the full-text if it is located on another database on the internet).
De UvA-LINKER biedt mogelijkheden om een publicatie elders te vinden (inclusief een directe link naar de publicatie online als deze beschikbaar is in een database op het internet).

Search results

Query: journal id: "nederlandsxtijdschriftxvoorxtandheelkunde"

AuthorH. van Beek
TitleDraagt orthodontische behandeling bij aan de mondgezondheid?
JournalNederlands Tijdschrift voor Tandheelkunde
Volume115
Year2008
Pages475-478
ISSN00282200
FacultyACTA
AbstractHet eerste deel van dit artikel is een bewerkte samenvatting van een artikel dat Donald J. Burden schreef in het themanummer 'Orthodontics: quality of care, quality of life' in Seminars in orthodontics (juni 2007). De auteur van het oorspronkelijke artikel verrichtte een systematisch literatuuronderzoek naar enige, historisch geclaimde, heilzame effecten van een orthodontische behandeling, zoals een verminderde kans op cariƫs, parodontale aandoeningen, trauma van de tanden en op temporomandibulaire stoornissen. Op basis van de door hem verzamelde literatuur acht hij de heilzame werking op deze terreinen echter onbewezen. Het tweede deel van dit artikel behelst een kritisch en genuanceerd commentaar op de inhoud van het artikel en de conclusie van Burden.
Document typeArticle
Document finderUvA-Linker