The UvA-LINKER will give you a range of other options to find the full text of a publication (including a direct link to the full-text if it is located on another database on the internet).
De UvA-LINKER biedt mogelijkheden om een publicatie elders te vinden (inclusief een directe link naar de publicatie online als deze beschikbaar is in een database op het internet).

Search results

Query: journal id: "nederlandsxtijdschriftxvoorxtandheelkunde"

AuthorsH.S. Brand, D. van Zalingen, E.C.I. Veerman
TitleHeroïnegebruik en mondgezondheid
JournalNederlands Tijdschrift voor Tandheelkunde
Volume116
Year2009
Pages479-482
ISSN00282200
FacultyACTA
AbstractHeroïne is een halfsynthetisch opioïd met een bewustzijnsveranderende werking. Hoewel het gebruik onder de algehele bevolking beperkt is, komt het relatief frequent voor onder groepen volwassenen als gedetineerden en dak- en thuislozen. Door de dempende werking op het zenuwstelsel en de ademhaling kan een overdosis heroïne fatale gevolgen hebben. Onthoudingsverschijnselen bij abrupt staken van gebruik zijn malaise, onrust, spierkrampen, transpireren, misselijkheid, rillen en kippenvel. De belangrijkste orale effecten betreffen een verhoogde kans op cariës, parodontitis en bruxisme. Speeksel biedt de mogelijkheid om te dienen als bron voor het detecteren van heroïnegebruik.
Document typeArticle
Document finderUvA-Linker