The UvA-LINKER will give you a range of other options to find the full text of a publication (including a direct link to the full-text if it is located on another database on the internet).
De UvA-LINKER biedt mogelijkheden om een publicatie elders te vinden (inclusief een directe link naar de publicatie online als deze beschikbaar is in een database op het internet).

Zoekresultaten

Zoekopdracht: journal id: "nederlandsxtijdschriftxvoorxtandheelkunde"

AuteursC.E.H.M. Bonn, M.K.A. van Selms, F. te Poel, C.M. Visscher, F. Lobbezoo, M. Naeije
TitelOnderscheid tussen temporomandibulaire pijn en andere vormen van orofaciale pijn op basis van een vragenlijst
TijdschriftNederlands Tijdschrift voor Tandheelkunde
Jaargang120
Jaar2013
Nummer1
Pagina's28-33
ISSN00282200
FaculteitACTA
SamenvattingOnderzocht werd of, los van de gebruikelijke instrumenten voor de diagnostiek van temporomandibulaire pijn, een vragenlijst onderscheid kan maken tussen temporomandibulaire pijn en andere vormen van chronische orofaciale pijn. Daarbij werd uitgegaan van het biopsychosociaal model. Er werden 509 patiënten die orofaciale pijn rapporteerden via een digitale vragenlijst, ingedeeld in 2 groepen op basis van het uitgebreide functieonderzoek: patiënten met temporomandibulaire pijn en patiënten met orofaciale pijn bij wie de diagnose temporomandibulaire pijn werd uitgesloten. Logistische regressieanalysen toonden aan dat de 2 patiëntengroepen niet van elkaar verschilden voor het merendeel van de biologische en de psychologische aspecten uit het biopsychosociaal model. Wel rapporteerden patiënten met temporomandibulaire pijn vaker bruxisme, een hogere pijnintensiteit en vaker niet-specifieke pijn dan patiënten met andere typen orofaciale pijn. Het onderzoek toonde aan dat de vragenlijst een hulpmiddel kan zijn voor het onderscheiden van patiënten met temporomandibulaire pijn van patiënten met andere oorzaken van orofaciale pijn.
Soort documentArtikel
Document finderUvA-Linker