The UvA-LINKER will give you a range of other options to find the full text of a publication (including a direct link to the full-text if it is located on another database on the internet).
De UvA-LINKER biedt mogelijkheden om een publicatie elders te vinden (inclusief een directe link naar de publicatie online als deze beschikbaar is in een database op het internet).

Zoekresultaten

Zoekopdracht: faculteit: "FdR" en publicatiejaar: "2011"

AuteurS. Abay Yimer
TitelFinancial market development, policy and regulation: the international experience and Ethiopia’s need for further reform
PromotorC.E. du Perron
Datum05-04-2011
Jaar2011
Pagina'sxviii, 544
FaculteitFaculteit der Rechtsgeleerdheid
SamenvattingAlle marktpartijen in Ethiopië, met inbegrip van de financiële markt, werden genationaliseerd na de socialistische revolutie van 1974. Toetreding tot de markt werd toen verboden. De beginnende effectenmarkt werd ook gesloten en de bank- en de verzekeringssector werd gedwongen nationale plannen uit te voeren. De Ethiopische regering van na 1991 heeft opnieuw een marktgeoriënteerd economisch beleid ingevoerd. Ook werd het ontstaan en de groei van private banken, verzekeraars en microkredietinstellingen mogelijk. Het beleid ten aanzien van de Ethiopische financiële markt en de ontwikkeling en de regulering van deze markt zijn een onderwerp van voortdurende aandacht geweest sinds de vrijemarktbenadering werd aanvaard en private investeringen werden toegestaan. Solomon Yimer onderzocht de verdere diversificatie van de financiële markt. Ook keek hij naar een passend regulatoir regime. Met zijn studie wil Yimer bijdragen aan de kennis van de ontwikkeling van markten en regulering in Ethiopië en deze ontwikkeling als zodanig bevorderen.
TaalEnglish
Soort documentProefschrift
Download
Document finderUvA-Linker